Každý dobre pozná lahodný a obľúbený dezert Ferrero Rocher. Hlavnou ingredienciou tohto talianskeho dezertu sú lieskové oriešky. Pri orieškoch zostaneme aj v tomto recepte. Práve lieskové oriešky tvoria základ tohto receptu. Jeho veľké plus je však aj nenáročnosť, stačí vám len hodinka času a upečiete ten najlepší koláč na svete.
Budeme potrebovať:
Cesto:
- 4 vajíčka
- 200 g práškového cukru
- 140 g múky
- 2 lyžice kakaa
Zmes na namáčanie:
- 100 ml orechového likéru alebo orechového sirupu
Krém:
- 230 g nutelly
- 250 g mascarpone
- 250 ml 30% smotany na šľahanie
Výzdoba:
Postup:
- Na začiatok si oddeľte žĺtka od bielkov. Žĺtka miešajte s polovicou cukru asi 7 minút, kým sa nevytvorí nadýchaná a ľahká hmota. V druhej miske si zmiešajte bielka spolu so zvyškom práškového cukru tak, aby zvykla tuhá pena.
- Zvyšné suché ingrediencie ako múka a kakaový prášok preosejte a zmiešajte dokopy. Následne zmiešajte veľmi zľahka vaječné žĺtka s cukrom spolu s bielkami. Pomaly pridajte 1/3 múkovej zmesi a miešajte. Takto opakujte kým nevznikne husté, no ľahké cesto. Hotové cesto pečte pri teplote 180 stupňov cca 35-40 minút. Keď je cesto hotové nechajte ho vychladnúť a rozdeľte ho na 3 časti.
- Nutellu si nechajte v samostatnej miske. V druhej miske si zmiešajte mixérom šľahačku spolu s mascarpone asi 2 minúty. Do takto pripravenej zmesi pridávajte postupne nutellu.
- Každú vrstvu natrite tvarohovou plnkou. Takto opakujte kým nie je koláč naplnený. Keď je koláč hotový polejte ho rozpustenou čokoládu zmiešanou so šľahačkou. Takto pripravený koláč posypte rozdrvenými ferrero rocher a orieškami. Dobrú chuť.
Gabriela, kwestiasmaku.com