Nie je nad dobrý vyprážaný kurací rezeň. Na nedeľný obed to je ideál a v spojení so sezamom je to jedno z najobľúbenejších jedál. Na recept sme narazili u pani Milky, ktorá ho pripravila svojej rodine a deťom cez jarné prázdniny. Poďme sa pozrieť, ako kuracie rezne pripraviť podľa jej receptu.
Budeme potrebovať:
- 4 kuracie prsia
- 1 kyslá smotana
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 vajíčka
- olej
- strúhanka
- soľ a korenie
- sezam
- 1 vajíčko do smotany
Postup:
- Kuracie prsia si najskôr očistíme a narežeme na rezne. Osolíme ich, okoreníme a vyklepeme na strúhanke. V miske si rozšľaháme vajíčka a do druhej dáme sezam.
- Kuracie prsia najskôr namočíme do vajíčka, potom do sezamu a vyprážame na oleji. Potom si pripravíme marinádu. Kyslú smotanu zmiešame s vajíčkom a pretlačeným cesnakom.
- Keď sme prsia vypražili z oboch strán, namočíme ich do marinády a naukladáme na plech. Pečieme ich v rúre asi 30 minút. Podávame so zemiakmi alebo ryžou. Dobrú chuť.
Foto: facebook, Lucia M.