Vynikajúca čokoládová poleva

Loading...
(5 / 5)

Táto čokoládová poleva sa najlepšie hodí na palacinky alebo nejaký dezert, ktorý chcete poliať niečím extra. Ideálna je aj na zmrzlinu a nahradí vám topping z obchodu. V tomto recepte vás nečaká žiadny kukuričný sirup ani glukózovo-fruktózový sirup. Len čokoláda, ktorú si zamilujete.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by emm 🇦🇺🇵🇭 (@emmsluv) on

Budeme potrebovať:

  • tmavá čokoláda 110 gramov
  • smotana na šľahanie 150 ml
  • 3 PL medu
  • 2 PL masla
  • štipka soli
  • trošku vanilky na chuť

Postup:

  • Čokoládu si nakrájame na menšie kúsky. Polovicu si dáme do hrnca, pridáme smotanu, med, maslo a štipku soli. Zahrievame a roztápame. Celú zmes miešame asi 10 minút na miernom ohni.
  • Na záver pridáme aj zvyšnú čokoládu a miešame, kým sa nám neroztopí. Odstavíme z plameňa a miešame ešte 5 minút, vtedy má ideálnu konzistenciu a ešte je teplá, tak môže ísť na palacinky. Dobrú chuť.

Foto: instagram, Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x