5 tipov na lahodné tortové krémy

Loading...
(0 / 5)

Čoraz viac žien si dnes vyberá jednoduché koláče, ktoré neobsahujú žiadnu plnku. Riadia sa heslo čím jednoduchšie, tým lepšie. Existujú však varianty tortových krémov, ktoré sú veľmi jednoduché a dodajú aj tomu najobyčajnejšiemu neodolateľne lahodnú chuť. Raz ho vyskúšate a už viac nebudete robiť nudné a suché koláče.

Krém z kondenzovaného mlieka

 

View this post on Instagram

 

A post shared by CUPCAKE • MUFFIN • FAIRY CAKES (@cupcakeitalia_) on

Budeme potrebovať:

  • 250 g tvarohu
  • 50 g kondenzovaného mlieka
  • 180 g masla
  • 50 g práškového cukru

Postup:

  • Nalejte kondenzované mlieko do misky spolu s tvarohom a pomocou mixéra ho vymiešajte tak, aby bolo dokonale hladké. Do tejto zmesi pridajte rozpustené maslo a cukor. Miešajte približne 3-5 minút a krém je hotový.

Tvarohový krém

Budeme potrebovať:

  • 250 g jemného tvarohu
  • 150 g masla
  • 220 g cukru

Postup:

  • Rozpusťte maslo a nechajte ho chvíľku vychladnúť. Pridajte tvaroh, cukor a poriadne vymiešajte mixérom.

Zmrzlinový krém

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Smallcakes Druid Hills (@smallcakesdruidhills) on

Budeme potrebovať:

  • 350 g kyslej smotany
  • 110 g cukru
  • 1 vajíčko
  • 3 lyžice múky
  • 1,5 g vanilky
  • 120 g masla

Postup:

  • Na začiatok si v miske zmiešajte kyslú smotanu, cukor, múku, vajíčko a vanilku. Misku dajte do vodného kúpeľa a neustále miešajte, kým hmota nezhustne. Nezľaknite sa, môže to trvať aj 20 minút. Keď je krém hotový, odstráňte ho z vodného kúpeľa a nechajte ho vychladnúť v izbovej teplote.
  • Samostatné bielka si vymiešajte do hustej bielej peny. Za stáleho miešania pridajte rozpustené maslo. Nakoniec zmiešajte obe hmoty dokopy. Výsledkom by mal byť hustý krém. Vychladnutý krém dajte do chladničky a nechajte poriadne zachladiť.

Švajčiarsky krém

Budeme potrebovať:

  • 180 g masla
  • 150 g cukru
  • 3 vaječné bielka
  • citrónová šťava

Postup:

  • V jednej miske zmiešajte bielka spolu s cukrom. Misku dajte nad vodný kúpeľ a miešajte, aby sa cukor rozpustil. Keď sa cukor rozpustí začnite ho mixovať. Začnite pri nižšej rýchlosti a postupne zvyšuje.
  • Počas miešania pridajte trošku citrónovej šťavy. V ďalšej miske si rozmixujte rozpustené maslo. Nakoniec zmiešajte oba krémy dokopy. Začnite na strednej rýchlosti a zvyšujte.

Pudingový krém

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Slatkopedija – slatki portal (@slatkopedija) on

Budeme potrebovať:

  • 500 ml mlieka
  • 3 vaječné žĺtky
  • 200 g cukru
  • 200 g masla

Postup:

  • 400 ml mlieka si nad ohňom zohrejte, avšak dajte si pozor aby nezačalo vrieť. Do zvyšných 100 ml mlieka pridajte múku, poriadne premiešajte a pridajte do teplého mlieka.
  • Varte zmes pri nízkej teplote, až kým krém nezhustne. Hneď ako sa objavia na zmesi bublinky, môžete ju odstrániť z ohňa. Mierne nechajte ochladnúť a následne pridajte maslo.
  • Nezabudnite krém poriadne premiešať, nech sa maslo roztopí. Keď je maslo roztopené, môžete misku s krémom zakryť priesvitnou fóliou. Keď je krém poriadne vychladený, môžete ho pokojne natrieť na koláč alebo ho odložiť do chladničky.

Gabriela, sovkusom.ru

 

Chutil ti tento recept?

komentárov

x