Tvarohové koláče bývajú veľmi obľúbené. Dodáva im kyslosť, textúru a z tvarohu viete vykúzliť vynikajúce plnky. Toto je recept na rýchly a chutný koláč, ktorý pokojne môžete podávať aj návštevám. Ak chcete, do tvarohu pokojne pridajte hrozienka alebo kúsky čokolády, bude chutiť ešte o čosi lepšie.
Budeme potrebovať:
- 500 gramov jemného tvarohu
- 4 vajíčka
- 9 PL cukru
- 9 PL oleja
- 9 PL mlieka
- 12 PL polohrubej múky
- štipka soli
- sušené hrozienka alebo brusnice podľa chuti
- 1 prášok na pečenie
Postup:
- V miske si zmiešame 2 vajíčka a soľ a vypracujeme hmotu, ktorá zdvojnásobí svoj objem. Pridáme cukor, olej a mlieko. Na záver pridáme preosiatu múku spolu s práškom do pečiva.
- Miešame pomocou mixéru a vypracujeme si hladké cesto. Na plech si dáme papier na pečenie a polovicu cesta vylejeme. Pečieme ho 10-15 minút na 180 stupňoch.
- Medzitým si tvaroh vymiešame s cukrom, 2 vajíčkami, sušenými hrozienkami a ak je hmota príliš suchá, pridáme trošku mlieka alebo kyslej smotany.
- Plnku navrstvíme na koláč a nalejeme na ňu druhú polovicu cesta. Dopečieme ešte 30 minút. Na záver upečený koláčik poprášime práškovým cukrom, nakrájame na kocky a podávame. Dobrú chuť.
zdroj titulnej foto: instagram, Lucia M.