Ďalší zo skvelých receptov, ktorý sme objavili v skupine na Facebooku a je od pani Valérie. Ako sama hovorí, je v zdravšom šate, úplne bez cukru. Ak momentálne začínate s diétou, odložte si tento recept a vyskúšajte si ho urobiť, keď dostanete chuť na sladké.
Budeme potrebovať:
Na cesto:
- 4 vajíčka
- 1 kyslá smotana
- 1 menší pohár mlieka
- 4 poháre ovsených pomletých vločiek
- 1 pohár kokosového oleja
- 4 PL medu
- 4 PL kakaa
- 1 prášok do pečiva
Jablková náplň:
- 5 jabĺk nastrúhaných
- 0,5 litra jablkového muštu
- 4 lyžičky stévie
- 2 vanilkové pudingy
Šľahačky:
- 1 šľahačka
- 1 stužovač
- 2 kyslé smotany
- 4 lyžičky stévie
- kakao na posypanie
Postup:
- V miske si zmiešame všetky suroviny na cesto, vylejeme ho na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť do rúry asi na 15-20 minút pri teplote 200 stupňov.
- Medzitým si pripravíme jablkovú plnku. Jablká si ošúpeme a nastrúhame. Prebytočnú vodu vyžmýkame. V miske si zahrejeme jablčný mušt a rozrobíme v ňom pudingy. Hmotu zmiešame so stéviou a jablkami.
- Navrstvíme ju na upečené cesto a necháme vychladnúť. Keď máme koláč vychladnutý, dáme naň urobenú šľahačku so stužovačom, kyslou smotanou a osladenú stéviou. Vrch už len ozdobíme kakaom. Najlepšie chutí z chladničky, dobrú chuť.
Lucia M.