Nasledujúci recept bude pre milovníkov tvarohových dezertov. Tvarohové koláče sú v obľube hlavne kvôli jemnému cestu, ktoré nemusíte hneď po dojedení zapíjať niekoľkými dúškami vody. Radi sa na nich pochutnajú aj tí najmenší. Dôležité je však nájsť vhodnú kombináciu pre recepty s tvarohom. Kombinovať ho môžete s čerstvým ale aj zaváraním ovocím. Najlepšie však chutí v kombinácii s kakaom.
Budeme potrebovať:
- 120 g múky
- 240 g cukru
- štipka soli
- 200 g tvarohu
- 20 g masla
- 4 vajíčka
- 1 lyžička vanilínu
- kakao
- 250 ml šľahačky
- 1 lyžička prášku do pečiva
Postup:
- Miešajte vajíčka s cukrom, kým sa cukor nerozpustí. V druhej miske si zmiešajte preosiatu múku spolu s vanilkovým cukrom a práškom do pečiva. Následne spojte suchú múkovú zmes s mokrou. Miešajte kým cesto nebude hladké.
- Na plech si dajte papier na pečenie a vylejte naň cesto. Pečte ho 10 minút pri teplote 200 stupňov. Zatiaľ čo sa cesto pečie, zmiešajte si tvaroh s cukrom a vanilínom. Miešajte pokým sa nevytvorí hladká hmota. V ďalšej miske si vymiešajte šľahačku. Na upečený koláč naneste vrstvu tvarohu a nato vrstvu šľahačky. Nakoniec posypte kakaovým práškom. Nakoniec koláč uložte na 2 hodiny do chladničky a nechajte postáť. Dobrú chuť.
Gabriela, sovkusom.ru