Tvarohový koláč so šľahačkou

Loading...
(2 / 5)

Nasledujúci recept bude pre milovníkov tvarohových dezertov. Tvarohové koláče sú v obľube hlavne kvôli jemnému cestu, ktoré nemusíte hneď po dojedení zapíjať niekoľkými dúškami vody. Radi sa na nich pochutnajú aj tí najmenší. Dôležité je však nájsť vhodnú kombináciu pre recepty s tvarohom. Kombinovať ho môžete s čerstvým ale aj zaváraním ovocím. Najlepšie však chutí v kombinácii s kakaom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vera Suzdalenko (@vera_krishko) on

Budeme potrebovať:

  • 120 g múky
  • 240 g cukru
  • štipka soli
  • 200 g tvarohu
  • 20 g masla
  • 4 vajíčka
  • 1 lyžička vanilínu
  • kakao
  • 250 ml šľahačky
  • 1 lyžička prášku do pečiva

Postup:

  • Miešajte vajíčka s cukrom, kým sa cukor nerozpustí. V druhej miske si zmiešajte preosiatu múku spolu s vanilkovým cukrom a práškom do pečiva. Následne spojte suchú múkovú zmes s mokrou. Miešajte kým cesto nebude hladké.
  • Na plech si dajte papier na pečenie a vylejte naň cesto. Pečte ho 10 minút pri teplote 200 stupňov. Zatiaľ čo sa cesto pečie, zmiešajte si tvaroh s cukrom a vanilínom. Miešajte pokým sa nevytvorí hladká hmota. V ďalšej miske si vymiešajte šľahačku. Na upečený koláč naneste vrstvu tvarohu a nato vrstvu šľahačky. Nakoniec posypte kakaovým práškom. Nakoniec koláč uložte na 2 hodiny do chladničky a nechajte postáť. Dobrú chuť.

Gabriela, sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

x