Neviete čo pripraviť na nedeľný obed a hľadáte inšpiráciu? Tak potom jednoznačne tieto úžasné bravčové závitky so sušenými paradajkami. Slivky z nálevu dodajú mäsu lahodnú, sviežu chuť a čerstvá šunka jedinečnú vôňu. Tento nedeľný obed podčiarknete zapekanými zemiakmi s rozmarínom a zeleninovým šalátom. Aj vám sa už teraz zbiehajú slinky?
Budeme potrebovať:
- 750 g bravčovej panenky
- 1 strúčik cesnaku
- 1 lyžica oleja
- 12 sliviek
- 2 polievkové lyžice brandy alebo iného alkoholu
- 200 g jemne nakrájanej šunky (najlepšie Serrano alebo Parma)
- vetvička rozmarínu
- 30 g parmezánu
- 80 ml 30% smotany
- 1 lyžička horčice
Postup:
- Slivky si nakrájajte, ošúpte a zalejte ich na noc teplou vodou a 2 lyžicami brandy. Počas noci slivky nasiaknu a budú lepšie chutiť. Mäso opláchnite, naporcujte a nakrájajte na plátky cca 1 cm.
- Následne ich rozklepte, osoľte, okoreňte pridajte cesnak a olej. Položte si plátok šunky, na to uložte mäso a do stredu umiestnite slivku. Všetko spoločne zatočte až vám vzniknú malé závitky.
- Tie poukladajte na jeden plech. Zvyšok nálevu, ktorý zostal zo sliviek nalejte na plech a poukladajte k nim rozmarínové listy. Pečte približne 17 minút pri teplote 210 stupňov. Počas pečenia si dajte uvariť omáčku.
- Do hrnca nalejte smotanu. Nechajte ju jemne prevrieť a pridajte syr, korenie, cesnak a horčicu. Pripraveným krémom polejte upečené mäso a dajte na pár minút ešte do rúry. Podávajte so zemiakmi urobenými na masle s cesnakom a rozmarínom.
Gabriela