Medové rezy podľa Janky

Loading...
(1 / 5)

Veľakrát sa nám stane, že chceme svoju rodinu potešiť skvelým zákuskom, ale došli nám nápady a občas aj chuť skúšať niečo nové. Našli sme pre vás fantastický zákusok, ktorý si obľúbite nielen vy, ale aj všetci vaši priatelia. A určite ho dobre poznáte. Tento recept je nie len jednoduchý, ale aj veľmi chutný. Nepotrebujete naň príliš veľa surovín a väčšinou sa všetky nachádzajú vždy u vás doma.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Yvett Cala (@yvett_cala) on

Na cesto budete potrebovať:

  • 5 dkg masla
  • 45 g múky
  • 2 polievkové lyžice medu
  • 18 g práškového cukru
  • 2 vajcia
  • 2 polievkové lyžice kakaa
  • 1 čajovú lyžičku sódy bikarbóny
  • 1 čajovú lyžičku škorice
  • štipku soli

Na krém budete potrebovať:

  • 3 balenia vanilkového pudingu
  • 6 dl mlieka
  • 300 ml smotany
  • 20 g masla
  • 18 g práškového cukru

Ako na to ?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zdenka Kulik (@schnittchenbutique) on

  • Maslo si roztopíme vo vodnom kúpeli, pridáme med, vajcia, cukor a kakao.
  • Preosejeme si múku, do ktorej pridáme škoricu, soľ a sódu bikarbónu. Túto zmes potom pridáme do vychladnutého masla s ostatnými ingredienciami a vypracujeme cesto.
  • Cesto rozdelíme na tri časti a dáme odstáť do chladničky aspoň na 30 minút.
  • Pripravíme si formu, v ktorej budeme piecť zákusok a vložíme do nej papier na pečenie.
  • Cesto vyberieme z chladničky a každý kus rozvaľkáme na veľkosť formy tak, aby bolo vysoké asi 1 cm. Forma by mala mať rozmer aspoň 30 x 20 cm.
  • Pripravené cesto dáme na plech. Pečieme asi 10 minút pri teplote 180 stupňov.
  • Upečené cesto necháme cez noc poriadne vychladnúť. Aby nám cez noc cesto nestvrdlo, posypeme ho troškou práškového cukru.

Príprava krému

  • Najprv si uvarte vanilkový puding. Zmiešajte všetky tri balenia pudingu s 1,5 dl mlieka. Poriadne premiešajte a za stáleho miešania pridávajte do vriaceho mlieka, až kým vám nevznikne hustý puding.
  • Ešte do horúceho pudingu pridajte kyslú smotanu. Puding potom odložte a nechajte poriadne vychladnúť.
  • Maslo a práškový cukor vymiešajte do peny a následne pridajte do vychladnutého pudingu. Všetko poriadne zmiešajte tak, aby vám vznikol jemný krém.
  • Keď máte pripravený krém, môžete ho začať nanášať na upečené cesto. Najskôr na jednu vrstvu, potom na druhú. Druhú vrstvu krému potom prikryte poslednou treťou časťou upečeného cesta a posypte práškovým cukrom. Na vrch však môžete urobiť aj čokoládovú polevu.
  • Tento recept je naozaj vynikajúci a nie veľmi náročný. Určite ho doma vyskúšajte a dajte nám vedieť, ako vám chutil. Prajeme vám príjemné pečenie a dobrú chuť.

zdroj titulnej fotky: instagram/facebook, Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x