Slovo lečo vo mne vždy prebúdza spomienky na detstvo a na moju starkú, pretože ona robila to najlepšie lečo. Tento recept je perfektný preto, že si ho veľmi jednoducho pripravíte doma, z čerstvej zeleniny a môžete pridať aj párky, či vajíčko. Je skutočne veľmi jednoduchý a oceňujem na ňom práve to, že je čerstvý. Je síce pohodlné pripraviť lečo s vajíčkami zo zaváraniny, no sami musíte uznať, že z čerstvých ingrediencií chutí všetko úplne inak. Vyskúšajte sami!
Ako som už spomínala, postup je úplne jednoduchý. Paradajky a papriku si nakrájame na drobné kúsky. Papriku som použila sladkú, avšak samozrejme môžete použiť aj štipľavú, ak máte radi korenistejšie jedlá.
Rozohrejeme si panvicu s olejom a vložíme si na ňu na drobno nakrájanú zeleninku. Ak máte radi cibuľu, pokojne si nakrájajte aj cibuľku a použite ju.
Medzitým si dáme variť párky. Keď už sú párky uvarené, a zelenina na panvici pustila šťavu pridáme do zmesi zeleniny na krúžky nakrájané párky a trošku posolíme.
Chvíľku pražíme a pridáme vajíčka a stále miešame. Ochutnávame a podávame s pečivom. Môžeme servírovať napríklad s balkánskym syrom. Dobrú chuť!