Povedzme si na rovinu, kupovaná zmrzlina nikdy nie je to, čo domáca. Obzvlášť teraz v lete viac dbáme na to, čo skonzumujeme. A hlavne, ak sa to týka mliečnych výrobkov. Domáca zmrzlina z dyne je tým najlepším možným variantom na osvieženie a zároveň lahodnú maškrtu po obede. Vyskúšajte a neoľutujete.
250 g oranžovej alebo žltej dyne
220 ml šľahačkovej smotany
30-50 ml kondenzovaného mlieka
Smotanu si vyšľahajte do tuha, prilejte kondenzované mlieko a ešte raz dobre prešľahajte, aby sa chute spojili.
Melón očistite od kôrky a odstráňte jadierka, dužinu nakrájajte na menšie kúsky a pomixujte v mixéri. Melónové pyré pridajte do smotany so salkom a ešte raz spolu dobre prešľahajte.
Potom dajte do uzatvárateľnej misky a vložte do mrazničky. Zmrzlinu každé 3-4 hodiny lyžicou premiešajte, aby nevznikli ľadové kryštáliky a konzistencia bola jednotná. Keď zmrzlina celkom zamrzne, môžete ju podávať. Prajem dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (M), sovkusom.ru