Minútové koláčiky z lístkového cesta

Loading...
(4 / 5)

Aj vám sa už stalo, že sa vám návšteva ozvala len chvíľu pred príchodom a vy ste im nemali čo ponúknuť? V tejto situácii vás zaručene zachránia tieto chutné koláčiky, ktoré máte hotové za 10 minút! Chrumkavé lístkové cesto a lahodný smotanový krém očaria každú návštevu. Sú však vhodné na akúkoľvek príležitosť. Ja osobne na nich najviac oceňujem jednoduchosť ich prípravy, ktorú zaručene zvládne aj úplný laik bez skúseností. Stačí vám len päť ingrediencií a minimum času! Skúste a presvedčte sa sami! 

Budeme potrebovať:

lístkové cesto

smotanu na šľahanie alebo šľahačku v prášku

2 PL medu alebo cukru

125 g bieleho jogurtu

1 vajíčko

Postup:

Lístkové cesto si vyvaľkáme a vykrojíme doň krúžky alebo iné vám sympatické tvary.

Veronika/receptik.sk

V miske si vyšľaháme vajíčko, do ktorého podľa vášho gusta môžete pridať štipku cukru (ja som však nepoužila, pretože sa snažím cukriť čo najmenej). Plech si vyložíme papierom na pečenie a vykrojené formy vložíme na plech a následne ich potrieme vyšľahaným vajíčkom. Dáme ich piecť do vopred prehriatej rúry, na 180 stupňov. Pečieme ich cca 5 minút – do zlatista a stále kontrolujeme.

Veronika/receptik.sk

Medzitým si pripravíme plnku. Vyšľaháme šľahačku s cukrom alebo medom. Keď je šľahačka hotová, pridáme jogurt. Pokiaľ sa vám zmes zdá príliš riedka môžeme použiť stužovač šľahačky pre jednoduchšiu aplikáciu plnky.

Veronika/receptik.sk

Po tom, ako sa nám lístkové cesto upieklo, počkáme cca 2-3 minúty, aby nám vychladlo a rozkrojíme ich na polovice a do stredu – medzi rozpolené formičky aplikujeme krém (plnku). Pred podávaním ich môžete schladiť v chladničke, avšak nie je to nevyhnutnosťou, môžete ich pokojne podávať aj hneď.

Veronika/receptik.sk

P.S. Ak sa vám zo zvyšného cesta nechce znovu pripravovať pekné, dobre vyzerajúce formičky pre hostí, jednoducho odporúčam zo zvyšného lístkového cesta vystlať malý plech, natrieť bryndzovou, ktorú môžeme zmiešať aj s kyslou smotanou a dať piecť. Je to skvelé osvieženie a zároveň tiež podávateľné aj návšteve. Prajem dobrú chuť!

Veronika Sedláčeková

Chutil ti tento recept?

komentárov

x