Kuracie mäso je vďačnou ingredienciou, ak nemáte čas na dlhú prípravu obeda. Mojej rodine obzvlášť chutia plnené kuracie závitky, ktoré sú vo vnútri šťavnaté a na povrchu chrumkavé. Ich príprava zaberie len zopár minút a recept zvládne úplne každý.
4 kusy kuracích pŕs
1 čajová lyžička sušeného cesnaku
1/2 čajovej lyžičky čierneho korenia
1 čajová lyžička soli
1 čajová lyžička sušeného petržlenu
5 lyžíc horčice
8 plátkov šunky
8 plátkov syra
2 vajcia
1/4 šálky mlieka
1/2 šálky strúhanky
3 lyžice olivového oleja
Kuracie prsia dôkladne umyjeme a rozrežeme ich po dĺžke na polovice. Jemne ich naklepeme na tenšie a trošku väčšie plátky. Zmiešame sušený cesnak, soľ, čierne korenie a sušenú petržlenovú vňať a touto zmesou okoreníme všetky kúsky mäsa.
Na každý plátok potom natrieme tenkú vrstvu horčice a naukladáme syr a šunku. Takto prichystané kúsky opatrne zrolujeme. Ak nám nedržia pokope, môžeme použiť špáradlo na pevnejšie spojenie. Rozšľaháme vajíčka s mliekom. Každú plnenú rolku namočíme do tejto zmesi a následne obalíme v strúhanke.
Plech si vyložíme papierom na pečenie alebo alobalom. Natrieme trochou oleja (nemusíme) a ukladáme jednotlivé závitky na takto pripravený plech. Na záver ich môžeme jemne pokvapkať olivovým olejom. Pečieme v rúre vyhriatej na 200°C po dobu 30 – 35 minút. Prajeme vám dobrú chuť!