Ak očakávate návštevu a neviete čo dobrého im pripraviť máme pre vás recept na výborný jablkový koláč! Tento koláč má pôvod v Nemecku kde sa teší veľkej obľube. Jeho dokonalú chuť vytvára kombinácia jabĺk a tvarohu. Zasýti vás a určite ho zaradíte medzi svoje recepty.
500 g polohrubej múky
50 ml kyslej smotany
250 g tvarohu
80 g cukru
4-5 ks jabĺk
škorica na chuť
100 g masla
2 ks vajíčok
prášok do pečiva
kondenzované mlieko na chuť
citrónová šťava na chuť
V miske zmiešajte 1 žĺtok, 2 lyžice cukru, roztopené maslo, kyslú smotanu a sódu. Do poriadne rozmiešanej zmesi pridajte múku a miešajte. Cesto vložte do formy a vytvarujte ho. Začnite s plnkou. Zmiešajte 1/3 cukru, jeden žĺtok, kondenzované mlieko a tvaroh. Plnku nalejte na cesto. Plátky jabĺk poukladajte na tvarohovú zmes a posypte škoricou. Koláč pečte 30 minút pri teplote 170 stupňov. Zatiaľ čo sa koláč pečie, zmiešajte šľahačku spolu s citrónovou šťavou. Po upečení natrite šľahačku na vrch koláča. Dobrú chuť.