Čokoládovo-pudingový koláč

Loading...
(5 / 5)

Slovenské recepty sú úžasné, o tom niet pochýb! Avšak raz za čas treba vyskúšať niečo nové a tým rozhodne myslíme úžasný tzv. havajský koláč, ktorý sa tam podáva doslova v každej reštaurácii! Skvelú chuť mu vytvára kokosové mlieko, ktoré je základnou ingredienciou receptu. Milovníci čokolády a pudingu nech sa páči! 

Budeme potrebovať:

300 g pšeničná múka

1 lyžička soli

220 ml mlieka

110 g kukuričného škrobu

100 ml šľahačkovej smotany

120 g masla

400 ml kokosového mlieka

230 ml vody

200 čokolády

Postup:

Nakrájajte maslo na kocky, rozmiešajte spolu s múkou a pridajte ľadovú vodu. Cesto miešajte rýchlo a následne ho dajte do chladničky na 15 minút. Po 15 minútach cesto vyberte a uložte ho do misy potretej maslom. Vyberte si misu ozdobného tvaru, váš koláč tak bude vyzerať ešte lepšie! Cesto dajte piecť na 15-20 minút pri teplote 180 stupňov. V malej rajnici zmiešajte 200 ml vody s kukuričným škrobom. V druhom hrnci zmiešajte kokosové mlieko s obyčajným cukrom a dajte nad oheň. Počkajte kým nezačne vrieť. Po zovretí plameň znížte a za stáleho miešania pridajte kukuričný škrob. Počas stáleho miešania vytvorte hustú zmes. Pol zmesi nalejte na upečené cesto. Vo vodnom kúpeli roztopte čokoládu, pridajte ju do zvyšku krému, premiešajte a vylejte na zvyšok koláča. Koláč dajte na 10 minút do chladničky. Počas toho si uvarte kakaový puding a opäť vylejte na vrch koláča. Keď je už koláč hotov chýba mu už len posledný bod a tým je šľahačka. Vyšľahajte ju a rozmiestnite na vrchnú časť koláča. Ten uchovávajte celý čas v chladničke! Dobrú chuť.

zdroj titulnej fotky: instagram, Gabriela, sovkusom

Chutil ti tento recept?

komentárov

x