Kuracie mäso môžete pripraviť na mnoho spôsobov a čo je najlepšie, využiť môžete pri jednotlivých receptoch rôzne časti. Do polievky krídla a vnútornosti, ako hlavný chod prsia alebo stehná a na grilovačku oboje. Ukážeme vám pár receptov, ako pripraviť kuracie stehná tak, aby neboli suché a aby chutili celej vaše rodine.
Budeme potrebovať:
800 g kuracích stehien
200 g mrazenej zeleniny podľa vlastného výberu
1 cibuľu
2 strúčiky cesnaku
150 g ryže
1 polievková lyžica pretlaku
2 bobkové listy
1 polievková lyžica rastlinného oleja
350 ml vody
soľ na chuť
čierne korenie na chuť
tvrdý syr
Postup:
Stehná poriadne umyte, vysušte a pridajte soľ a korenie. Do umytej a pripravenej ryže pridajte zeleninovú zmes, cibuľu a cesnak. Ryžu so zeleninou rozmiestnite na na plech. Nato poukladajte kuracie stehná spolu s bobkovými listami. Pridajte koreniny podľa vlastnej chuti. Paradajkový pretlak zmiešajte s horúcou vodou a soľou a polejte ryžu s kuraťom. Vložte do vyhriatej rúry na 180 stupňov. Pečte kým mäso nie je dozlatista upečené. Pred podávaním posypte nastrúhaným syrom.
Budeme potrebovať:
8 ks kuracích stehien
2 mrkvy
2 cibule
1 plechovka kukurice
150 g ryže
500 ml bujónu
soľ na chuť
čierne korenie a paprika na chuť
olej
Postup:
V hrnci si upražte najemno nakrájanú cibuľu a mrkvu. Pridajte ryžu a kukuricu. Upraženú zmes preneste na plech a zalejte bujónom. Navrch poukladajte kuracie stehná a jemne posypte soľou, čiernym korením a paprikou. Vložte do rúry a pečte približne 60 minút pri teplote 200 stupňov.
Budeme potrebovať:
6 ks kuracích stehien
1 lyžička čierneho korenia
170 ml smotany na varenie
40 ml slnečnicového oleja
soľ na chuť
kôpor a petržlen podľa chuti
Postup:
Zmiešajte smotanu spolu s koreninami a nechajte v nej kuracie stehná marinovať. Mäso upražte z oboch strán kým nemá kôrku a nie je vo vnútri mäkké a poddajné, no nie celkom urobené. Samostatne premiešajte smotanu s korením a omáčku dajte variť. Pridajte kuracie stehná a varte kým nebude mäso hotové.
Budeme potrebovať:
0,5 kg kuracích stehien
6 polievkových lyžíc sójovej omáčky
4 polievkové lyžice kečupu
2 polievkové lyžice medu
2 polievkové lyžice horčice
4 strúčiky cesnaku
soľ na chuť
čierne korenie na chuť
Postup:
Zmiešajte ingrediencie na marinádu (kečup, med, horčica, sójovú omáčku, mletý cesnak, soľ a korenie). Do marinády pridajte kuracie stehná a nechajte marinovať približne 15 minút. Mäso grilujte na miernom ohni a pretáčajte. Podávajte s ryžou alebo zeleninovým šalátom.
Budeme potrebovať:
1 biely jogurt
2 kg kuracích stehien
1 citrón
2 strúčiky cesnaku
2 polievkové lyžice olivového oleja
sušené oregano
soľ
čierne korenie
paprika
petržlen
Postup:
Ako prvé si pripravte marinádu. Zmiešajte jogurt, olivový olej, cesnak, oregano, soľ a korenie. Pridajte citrónovú kôru a šťavu z polovice citróna. Dobre premiešajte a na dochutenie pridajte petržlenovú vňať. Kuracie stehná zmiešajte s marinádou a nechajte stáť v chlade približne pol hodinu. Ďalej postupujte, ako je pre vás najlepšie. Kuracie stehná môžete grilovať alebo piecť v rúre. Ak zvolíte pečenie v rúre, pečte pri teplote 190 stupňov po dobu 45 minút. Dobrú chuť.
Gabriela, sovkusom