Bravčová panenka s hruškami a pyré

Loading...
(4.3 / 5)

Bravčová panenka – to zázračné slovné spojenie, pri ktorom sa prebudia chuťové bunky nejedného fajnšmekra. Táto kombinácia je skutočným nebíčkom v papuľke. Čarovné spojenie panenky, hrušiek s nezameniteľným pyré je skutočným pôžitkom pre chuťové bunky. Vyskúšajte si ju však sami a budete prekvapení, ako táto pochúťka ulahodí celej rodine.

Na bravčovú panenku budeme potrebovať:

Veronika/receptik.sk

bravčovú panenku

3 strúčiky cesnaku

korenie na bravčové mäso

grilovacie korenie

celú rascu

olivový olej

1 hrušku

Veronika/receptik.sk

2 väčšie zemiaky

2 jablká

2 mrkvy

maslo

mlieko

Karamelizované ovocie:

2 jablká

2 hrušky

maslo

2 PL cukru

Postup:

Očistíme si panenku od mastných častí a umyjeme ju. Mne sa nezmestila celá na plech, preto je rozdelená na dve časti, môžete ju pokojne piecť aj v celku. Polejeme ju olivovým olejom a okoreníme zo všetkých strán. Následne si nakrájame strúčiky cesnaku na malé kocky a poukladáme ich na vrch panenky. Panenku potom obložíme hruškami, ktoré si tiež nakrájame na kocky.

Veronika/receptik.sk

Hruška dodá príjemnú chuť a zároveň aj napomáha aj pri zmäknutí mäsa. Panenku vložíme do rúry, ktorú si predhrejeme na 190 stupňov a pečieme cca 1 hodinu, avšak čas pečenia sa môže líšiť od jednotlivých typov rúr, preto ju neustále kontrolujeme a pečieme do zlatista.

Veronika/receptik.sk

Pyré si pripravíme tak, že jablká, zemiaky aj mrkvu si ošúpeme a nakrájame na kocky (krájame ich na kocky preto, aby sme urýchlili čas varenia). Do zovretej vody vložíme všetky tieto ingrediencie, pridáme štipku masla a štipku soli a dáme variť. Jablká odoberieme ako prvé, pretože tie sú rýchlo hotové. Zemiaky a mrkvu varíme ďalej, až kým nezmäknú. Potom ich vložíme do vyššej misy a premixujeme elektrickým, či tyčovým mixérom. „Voilá“, pyré je hotové!

Veronika/Receptik.sk

Posledným krokom je karamelizované ovocie. Použijeme 2 jablká a 2 hrušky, ktoré si znovu nakrájame na kocky. Na panvicu vložíme maslo, pridáme nakrájané ovocie a cukor. Trosku necháme prepražiť. Keď už ovocie začína chytať zlatistú farbu, vlejeme doň asi deci vody, nech je ovocie mäkšie. A už len všetky pripravené časti jedla spojíme, a podávame. Môžeme dozdobiť šalátom, či inou zeleninou.

Dobrú chuť!

Veronika/receptik.sk

Veronika Sedláčeková

Chutil ti tento recept?

komentárov

x