Dali by ste si niečo chutné, ľahké, rýchlo a jednoducho pripravené? Zeleninové rizoto s kuracím mäsom je skvelý tip! Zasýti, no nemáte po ňom ťažký pocit na žalúdku. Rýchlo stráviteľná ryža, zelenina a kuracina sú výbornou voľbou najmä v teplých letných mesiacoch. Už pri jeho príprave vám budú tiecť slinky z krásnej vône. Pripravte si ho so strúhaným syrom, čerstvou zeleninou alebo zaváranými uhorkami. Určite bude každému po chuti. Vďaka tomuto receptu ho máte hotové do hodinky.
Rýchly obed, ktorý navyše nezaťaží ani vašu peňaženku. Takéto jednoduché jedlá sú pokladom najmä v dni, kedy sa vám nechce vystávať pri sporáku a riešiť náročné postupy či zložitú prípravu.
1 pór
2 ČL olivového oleja
1 PL masla
2 kuracie prsia
1/2 ČL sušeného tymianu
ryža (alebo pohánka)
mrazená mrkva s hráškom
250 ml vývaru
pažitka
na dochutenie soľ, korenie, čili, sójová omáčka
Pripravíme si väčšiu panvicu, do ktorej si dáme zohriať olej. Keď je dobre rozpálený, na panvicu dáme restovať nakrájaný pór. Keď má peknú zlatistú farbu, pridáme maslo a očistené a pokrájané kuracie prsia. Dochutíme tymianom a koreninami podľa chuti. Vedľa v hrnci si pripravíme ryžu alebo pohánku. Keď sú kuracie prsia spravené, pridáme ju do panvice. Na záver pridávame aj mrkvu s hráškom a celé to restujeme asi 3 minúty. Na záver podlejeme vývarom, zakryjeme a necháme variť na slabom ohni asi 10 minút. Potom dáme dole pokrievku a necháme dôjsť ešte asi 5 minút. V prípade potreby pridáme pažitku, vňať, čili alebo trošku sójovej omáčky. Kto má rád, na začiatku môže celé jedlo ozvláštniť pretlačeným cesnakom. Dobrú chuť.
Lucia M.