Tento koláč si určite zamilujete. Farebné vrstvy očaria už na prvý pohľad a ani príprava nie je zložitá. Chutia ako pena alebo puding, takže všetci milovníci podobných zákuskov, majte sa na pozore. Toto bude váš favorit! Ak ste boli zvyknutý len na klasickú čokoládu na varenie, teraz si pripravte bielu, mliečnu aj horkú.
300 gramov čokoládových keksov (prípadne maslových alebo klasické oreo keksy)
125 gramov masla
želatína (asi 5 ks)
750 gramov tvarohu
350 gramov cukru
300 ml smotany na šľahanie
200 gramov bielej čokolády
200 gramov mliečnej čokolády
200 gramov horkej čokolády
voda
Sušienky si rozmixujeme a zmiešame s roztopeným maslom, aby nám vznikla piesková hmota, ktorá nám nahradí pečenie korpusu. Pripravíme si okrúhlu formu a hmotu natlačíme na spodok. Vložíme ju do chladničky aspoň na 20 minút.
Pomocou mixéru si zmiešame tvaroh s cukrom a po častiach pridávame smotanu s vysokým obsahom tuku. Želatínu si namočíme v studenej vode a pripravíme ju podľa návodu. Pridáme ju k tvarohu, ktorý si rozdelíme na tri časti. V troch rôznych hrncoch si roztopíme čokolády a ku každej vrstve pridáme jednu. Vrstvíme nasledovne. Najskôr dáme na sušienky najtmavšiu, tortu necháme 15 minút v chladničke. Potom dáme druhú vrstvu a opäť ju vložíme na 15 minút do chladničky. Na záver dáme tretiu vrstvu a vrch môžeme posypať kakaom. Tortu necháme bez pečenia v chladničke počas noci a môžeme podávať. Dobrú chuť.
zdroj titulnej fotky: instagram, Lucia M.