Každú nedeľu sa u nás naskytne známa dilema s názvom, čo na nedeľný obed. S týmto jednoduchým receptom sa mi však podarilo vyčariť hlavné jedlo, ktoré si už teraz získalo veľkú obľubu.
2 veľké kuracie prsia
soľ a korenie
červená mletá paprika
sušený tymian
2 strúčiky cesnaku
1 ČL citrónovej šťavy
2 póry
1 PL masla
60 ml smotany na varenie
70 gramov mozzarelly
Kuracie prsia si umyjeme očistíme a nakrájame klasicky na rezne. Mäso si dochutíme korením, paprikou a soľou, posypeme tymianom, potrieme pretlačeným cesnakom a pokvapkáme citrónovou šťavou. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Pór umyjeme a nakrájame nadrobno. Vyberieme si sklenenú misu a umiestnime do nej kuracie prsia aj pór. Ten ešte môžeme trochu dosoliť. Misu si môžeme vymastiť maslom. Všetko to pečieme 30 minút. Potom na kuracie prsia nalejeme smotanu a posypeme ich mozzarellou. Pečieme ešte asi 5-10 minút. Podávame napríklad so šalátom alebo so zemiakmi. Dobrú chuť.
Lucia M.