Kuracie mäso je úžasné v tom, že je ľahké a ľahko stráviteľné, napríklad v porovnaní s bravčovým mäsom. Okrem toho, dajú sa s ním v kuchyni robiť ozajstné divy. Môžete ho dusiť, variť, grilovať a dokonca aj pomlieť a urobiť z neho fašírky. Často sa však stáva, že po úprave je kuracina suchá a tvrdá. Ako tomu zabrániť? Vyskúšajte tento recept.
400 gramov mletého kuracieho mäsa
1 veľkú cuketu
1 cibuľu
3 vajíčka
koreniny podľa chuti
soľ a korenie
biely jogurt ak je potrebný
kokosový alebo olivový olej
Najskôr si nadrobno nakrájame cibuľku. Môžeme ju aj posekať v mixéri. Pridáme k nej nastrúhanú cuketu a rozmixujeme. Počkáme asi 10 minút a vylejeme prebytočnú vodu, ktorá sa nám vytvorila. Cez mlynček si rozomelieme kuracie mäso. Pridáme ho k cibuli a cukete. Ďalej pridávame koreniny podľa chuti, bylinky, soľ a korenie.
Vezmeme si vajíčka a žĺtky oddelíme od Bielkov. Žĺtky pridáme k mäsu a z bielkov si vyšľaháme penu. Penu po častiach taktiež pridávame k mäsu. Ak sa nám zdá, že hmota je suchá, môžeme pridať pár lyžíc bieleho jogurtu. V rukách si vyformujeme placky, ktoré následne opekáme na kokosovom oleji z oboch strán. Celý proces pečenia by mal trvať len 10 minút, 5 minút z každej strany. Fašírky podávame so šalátom alebo napríklad s bulgurom, či pohánkou. Dobrú chuť.
zdroj titulnej fotky: instagram, Lucia M.