Máte chuť na niečo sladké, no netúžite po ťažkých a zbytočne presladených krémoch a hutných cestách? Máme pre vás skvelý tip. Tento diétny cheesecake si môžete dopriať aj ak držíte diétu. Je svieži, chutný a poteší všetky ženy, ktoré si strážia postavu.
500 gramov jemného tvarohu
180 gramov ovsených vločiek
1 vajíčko
200 gramov jabĺk
20 gramov medu
100 gramov datlí
vlašské orechy podľa chuti (prípadne pistácie)
220 gramov banánu
300 ml bieleho jogurtu
150 gramov hrušiek
V mixéri si pomelieme ovsené vločky, nakrájané a ošúpané jablká a datle. Mixujeme až kým nám nevznikne homogénna zmes. Pripravíme si tortovú formu, do ktorej natlačíme výsledné cesto. Dáme ho piecť na 160 stupňoch a pečieme ho asi 20 minút. Medzitým si vymiešame krém. Jogurt, tvaroh a med rozmixujeme na hustejší krém. Po upečení ju nalejeme na korpus a pečieme ešte asi 25 minút. Na záver cheesecake ozdobíme nakrájanými hruškami a orechami. Ak chcete, hrušku môžete pokrájať a naukladať ju aj pod krém na korpus ešte pred samotným pečením. Cheesecake necháme na záver vychladiť v chladničke a pokojne do krému môžeme pridať aj citrónovú kôru, aby bol sviežejší. Dobrú chuť.
Lucia M.