Ak vám dochádzajú nápady, ako si spestriť vašu stravu a navyše nepribrať, máme tu pre vás skvelé tipy na fantastické nízkokalorické fašírky. Tieto s kuracím mäsom pripravujeme pomerne často, pretože je to rýchla večera, z ktorej sa naje celá rodina.
400 g kuracieho mäsa
40 g pohánky
1 cibuľa
1 vajce
2 polievkové lyžice sójovej omáčky
20 g mletých ovsených vločiek
soľ a čierne korenie podľa chuti
Najprv si uvaríme pohánku vo vriacej a mierne osolenej vode, pokiaľ nám nezmäkne. Potom ju precedíme a necháme trochu vychladnúť. Uvarená pohánka by mala zväčšiť svoj objem a váhu asi na 100 g. Následne si pohánku zmiešame s mletým kuracím mäsom. Pridáme mleté ovsené vločky namiesto strúhanky alebo múky, dochutíme sójovou omáčkou a čiernym korením, prípadne troškou soli. Všetko dobre premiešame. Následne pridáme vajce a cibuľu, ktorú nastrúhame na jemno. Znovu všetko premiešame a tvarujeme fašírky alebo guličky, ktoré pečieme v rúre alebo na panvici s troškou olivového oleja.
Lucia M.