Receptov so zemiakmi nikdy nie je dosť. Sú skvelou a jedinečnou prílohou, môžeme ich variť, urobiť z nich kašu, potrieť ich maslom, opekať, vyprážať a dokonca aj naplniť. Práve dnes si takéto plnené zemiaky pripravíme. Už sa vám zbiehajú slinky?
väčšie okrúhle zemiaky
300 gramov bravčového mletého mäsa
40 gramov cibule
soľ a korenie
1 vajíčko
1 kyslá smotana
30 gramov hladkej múky
vňaťka
postrúhaný syr
Zemiaky si očistíme, umyjeme a vnútro lyžicou vydlabeme. Mleté mäso si dáme do misky, pridáme soľ, korenie, vňaťku, vajíčko a nakrájanú cibuľu. Vytvoríme zmes, ktorou budeme zemiaky plniť. Zemiaky si poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a začneme plniť. Ak chcete, zemiaky môžete rozomlieť a pridať k mäsu. Ak je potrebné, zmes môžeme ešte trochu zahustiť múkou, no tento krok môžeme aj vynechať. Pečieme na 200 stupňov asi 30-40 minút. Pred dopečením zemiaky polejeme kyslou smotanou a posypeme syrom. Necháme zapiecť. Podávame ideálne na obed alebo večeru. Dobrú chuť.
Lucia Mužlová, zdroj titulnej foto: youtube