Držíte diétu alebo si strážite líniu, no máte chuť na niečo sladké? S nasledujúcim receptom nemusíte mať z maškrtenia výčitky. Doprajte si lahodný koláč, ktorý je zdravý a neobsahuje žiadny ťažký krém.
250 g mrkvy
4 polievkové lyžice ovsených vločiek (mletých)
3 vajcia
sladidlo podľa chuti
1 čajová lyžička prášku do pečiva
1 čajová lyžička škorice
kôra z jedného citróna
sušené hrozienka podľa chuti
Najprv si oddelíme žĺtky od bielkov. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh, žĺtky vyšľaháme na nadýchanú penu spolu so sladidlom. Do misy si nastrúhame mrkvu na jemno, pridáme sušené hrozienka, kôru z jedného citróna, prášok do pečiva, ovsené otruby a sladidlo so škoricou. Všetko dôkladne zamiešame. Do žĺtkov primiešame bielky a následne celú vaječnú zmes zapracujeme k zvyšku surovín. Vo forme na pečenie vystlanej papierom pečieme pri 180 stupňoch asi 45 minút.
Lucia M.