Avokádo je dnes veľmi trendy a vo všetkých časopisoch nám ho servírujú veľmi jednoducho. Opečený toast, nakrájané avokádo, koreniny a stratené vajce. Ak si chcete túto vynikajúcu dobrotu pripraviť na večeru alebo raňajky, no neviete prísť, ako na to, v dnešnom recepte si všetky kroky vysvetlíme.
celozrnný toast (alebo hrianku z chlebu)
1 avokádo
1 PL olivového oleja na chuť
1 ČL citrónovej šťavy na chuť
vajce
trochu octu
semiačka napr. sezamové
soľ, korenie, čili
slaný syr, napríklad balkánsky, kto nemá rád tak napríklad mozzarella
Najskôr si pripravíme stratené vajíčko. Do hrnca si dáme vodu a necháme ju zovrieť. Pridáme do nej primerané množstvo octu. Vareškou si urobíme vír a do víru rozlejeme jedno vajíčko. Ako sa voda točí, vajíčko sa pekne zaguľatí. Počkáme 2-3 minútky a vajíčko vyberieme. Dáme si však pozor, aby nám počas procesu voda nevrela.
Toast si dáme opiecť a keď je akurát chrumkavý, poukladáme naň plátky syru. Na syr dáme nakrájané avokádo, ktoré pokvapkáme citrónovou šťavou, olivovým olejom a trochu dokoreníme. Na avokádo prichádza vajíčko, ktoré môžeme trochu narezať, aby nám žĺtko vytieklo. Dobrú chuť.
Lucia M.