Určite poznáte chutný bavorský krém. Tak trochu trasľavá konzistencia, krémová maslová chuť a pripraviť sa dá v kombinácii s čokoládou, ovocím alebo šľahačkou. Použiť ho môžete do rôznych zákuskov a tort a taktiež aj na koláče. Problém je však v tom, že je pomerne sladký a nevhodný, ak sa snažíte stravovať zdravo. Dnes vám prinášame recept na jeho diétnejšiu verziu, ktorá je skôr penou ako krémom, no chutí skvele.
1,5 litra mlieka
cukor podľa chuti
3 žĺtky
300 ml kyslej smotany
4 PL vody
trošku vanilky
1 PL želatíny
Žĺtky si zmiešame s cukrom a v hrnci ich dáme na slabý oheň. Po častiach nalejeme do hrnca aj mlieko a miešame na slabom ohni asi 10 minút. Neprestávame miešať. Pozor musíme dávať, aby sa nám krém nevaril a aby nevrel. Po 10 minútach odstavíme. Smotanu si zmiešame s vanilkou a želatínu si pripravíme podľa návodu. Následne ju primiešame k mlieku a vajíčkam, miešame a necháme vychladnúť. K chladnej zmesi pridáme smotanu s vanilkou a naplníme ju do pohárov. Necháme ešte schladiť a podávame. Dobrú chuť.
Lucia M., sovkusom.ru