Ak si túžite udržiavať štíhlu líniu a sama niekde v hĺbke duše cítite, že váš jedálniček by mal bezdpomienečne zahŕňať najmä zdravé jedlá, ktoré sú energeticky vyvážené a dokážu vášmu telu dodať energiu bez zbytočných kalórií, určite viete aj to, že do vášho základného jedálnička by mala patriť aj kaša – či ovsená, špaldová alebo krupicová, je už len na vás. Navyše, efekt nebudete badať iba na svojej postave, ale rovnako na silnejších vlasoch, pružnejšej pokožke a zdravých nechtoch. Prinášame vám zoznam najlepších nápadov na túto zdravú pochúťku!
Opláchnite brusnice pod tečúcou vodou. Niekoľko z nich odložte na ozdobenie hotovej kaše a ostatné odšťavte. Medzitým do hrnca nalejte vodu a varte ju 5 minút. Pridajte cukor a nechajte ju vrieť. Kašu varte a miešajte, až kým nezhustne. Pre servírovaní ju môžete ozdbiť odloženými brusnicami.
Sušené ovocie polejte olivovým olejom a dajte do hrnca. Opláchnite ryžu, pridajte ju k sušenému ovociu a na tieto suroviny nalejte vodu. Pridajte štipku soli a varte, až kým sa vám kaša nebude zdať vhodná na konzumáciu. Podávajte poliatu medom.
Jablkový džús nechajte vrieť, pridajte do neho ovsené vločky, soľ a kašu ďalej varte pri nízkej teplote 5 minút. Podávajte ju zdobenú a dochutenú škoricou, plátkami jablka a poliatu medom.
Proso opláchnite, nasypte do hrnca s vodou a začnite variť. Tekvicu nakrájajte na malé kocky a smažte v oleji. Potom ju pridajte do hrnca, premiešajte a pridajte soľ. Kašu v plechu potom vložte do rúry a nechajte piecť 30 minút na 180 °C.
Umyte pohánku, zalejte ju vodou a nechajte ju variť 15 minút. Cibuľku a šampiňóny nakrájajte najemno a smažte v slnečnicovom oleji. Pohánku vložte následne do panvice k týmto surovinám. Nechajte variť pod pokrievkou 5-7 minút a potom podávajte.
Nazbierali sa vám slinky? Tak šup šup do kuchyne, pripravte si niektorú zo zmienených pochúťok a nechajte sa presvedčiť, že kaša uvarená na jeden z týchto spôsobov môže byť naozaj delikatesou. Máte vlastný obľúbený recept na kašu? Podeľte sa oň aj s nami.