Ak sa v nasledujúcich dňoch chystáte upiecť dobrotu, po ktorej sa budú oblizovať všetci vaši blízki a známi a premýšľate, ako vaše tradičné zákusky a koláče akosi ozvláštniť, tradičný taliansky krém z mascarpone je pre vás tým pravým orechovým (teda v tomto prípade smotanovým). Jeho ľahkosť a znamenitá chuť pošteklí chuťové bunky aj tým najvyberanejším gurmánom. Navyše, jeho príprava je jednoduchšia, než by ste si vôbec mysleli.
View this post on Instagram
Smotanu nalejte do hlbokej misky, pridajte vanilkový cukor a dôkladne premiešajte. Do zmesi nasypte práškový cukor, pridajte mascarpone a všetko rozmiešajte lyžicou alebo vareškou. Krém šľahajte mixérom, až kým sa na povrchu neobjavia mäkké kopčeky. Malo by vám to trvať približne 2 minúty. Tak, a váš lahodný a vláčny krém je pripravený. Stačí, keď ho nanesiete na koláč, zákusok alebo tortu a môžete si začať vychutnávať nebíčko v papuľke. Dobrú chuť!
zdroj titulnej fotky: instagram, Katuš, sovkusom.ru