Máte radi rýchle a sýte šaláty? Potom si určite zamilujete tento fazuľkový, ktorý si môžete pripraviť dvojako. Buď zvolíte nezdravšiu verziu s majonézou, alebo tú zdravšiu s jogurtom. Výber je len na vás, no tento recept si určite pridáte do svojej zbierky, ak ho tam náhodou už nemáte.
konzervu červených fazúľ
konzervu kukurice
200 gramov tvrdého syra
1 menší zeler
3 vajíčka uvarené natvrdo
2-3 lyžice majonézy (alebo jogurtu)
korenie a soľ
čerstvé bylinky podľa chuti
Zeler si očistíme a pokrájame na menšie kúsky. Môžeme ho trošku predvariť, no dávame pozor, aby ostal stále chrumkavý. Vo veľkej miske si zmiešame fazuľu, kukuricu, pridáme zeler, syr nastrúhaný nahrubo, vajíčka natvrdo nakrájané na menšie kúsky a dochutíme majonézou a na záver aj soľou alebo korením. Šalát dobre premiešame a necháme v chladničke aspoň hodinu odstáť. Ozdobíme bylinkami. Dobrú chuť.
zdroj titulnej fotky: pixabay/kobieceinspiracje.pl, Lucia M.