Mnohí z nás milujú čerešňové dezerty, a to práve preto, že čerešne dodajú zákusku jedinečnú kyslosť. Dnes sme si pre vás pripravili koláč, ktorý si môžete pripraviť počas celého roka a je naozaj fantastický. Pochádza z Francúzska a Francúzi sú naň patrične hrdí. Pripravte si tento koláč z dostupných surovín a určite nebudete ľutovať.
600 gramov čerešní bez kôstok
30 gramov rozpusteného masla
4 vajíčka
250 ml mlieka
100 gramov múky
100 gramov cukru
1 vanilkový cukor
štipka soli
Najskôr je veľmi dôležité čerešne vykôstkovať. Ak máte nejaké zamrazené, pokojne ich použite. V opačnom prípade si v zimných mesiacoch budete musieť vystačiť aj s kompótom, čo ale na chuti určite neuberie. Následne si vo väčšej miske zmiešame všetky ostatné ingrediencie aby nám vzniklo redšie cesto. Čerešne naukladáme na vymastený okrúhly plech, prípadne do misy či tortovej formy a zalejeme ich cestom. Pečieme dozlatista cca 40-45 minút pri teplote 180 stupňov Celzia. Dobrú chuť.
zdroj titulnej fotky: youtube, Lucia M.