Ak máte radi ryby, potom ste už určite jedli aj lososa na rôzne spôsoby. Táto ryba je skvelým zdrojom omega-3-mastných kyselín a zároveň aj vitamínov a navyše chutí úžasne. Príprava je rýchla a nenáročná, pretože losos nepotrebuje dlhé pečenie. Najlepšie chutí, keď odhadnete čas v rúre tak, aby bolo mäso mäkké a šťavnaté, nie vysušené. Dnes si ho pripravíme s horčicovou omáčkou.
1 kg lososa
50 gramov masla
1 PL medu
1 PL horčice
2PL sójovej omáčky
soľ a čierne korenie podľa chuti
Najskôr si pripravíme omáčku, pretože losos sa bude piecť marinovaný. Na panvici si roztopíme maslo, pridáme med, horčicu a sójovú omáčku. Miešame až kým sa nám všetko nespojí a nevznikne tmavá omáčka. Necháme prevreť a odstavíme. Lososa si naukladáme na papier na pečenie, zalejeme ho dobre omáčkou a dáme piecť na 10-15 minút do rúry vyhriatej na 200 stupňov. Podávame napríklad so zemiakmi. Dobrú chuť.
zdroj titulnej fotky: pixabay, Lucia M.