3 fitness šaláty vhodné na obed aj večeru

Loading...
(3 / 5)

Ak ste sa rozhodli držať diétu, určite dobre poznáte neodolateľné chute na niečo fajnové. Najmä pri sledovaní televízie nás láka vziať si niečo pod zub, no po akomkoľvek jedle nás potom premôžu výčitky. Nenechajte sa ovládať takýmito negatívnymi pocitmi a jedzte zdravo a diétne vďaka nasledujúcim receptom. Pripravte si fantastický šalát s brokolicou, neobyčajný šalát s jablkami alebo sýty a nízkokalorický šalát s jemným kuracím mäsom. Určite neoľutujete.

Ak sa vám zbiehajú slinky na ničo chutné a zároveň si chcete ustrážiť postavu, siahnite po niektorom z nasledujúcich šalátov.

Večerný šalát

pixabay.com

Budeme potrebovať:

1 jablko

100 g kukurice

0,5 malej kapusty

citrónová šťava

soľ podľa chuti

čierne korenie podľa chuti

Postup:

Kukuricu z plechovky precedíme, aby sme sa zbavili prebytočnej vody. Následne ju zmiešame s jablkom, ktoré sme ošúpali a nakrájali na malé kocky. Potom pridáme na jemno nakrájanú kapustu. Ochutíme citrónovou šťavou, troškou soli a čierneho korenia a premiešame. Šalát si môžeme dopriať aj pred spaním, keďže má minimum kalórií a dostatok vlákniny, ktorá pomáha urýchliť trávenie.

Šalát s kuracím mäsom

pixabay.com

Budeme potrebovať:

280 g kuracích pŕs (uvarené)

1 uhorka

1 paradajka

1 paprika

2 až 3 polievkové lyžice kukurice z konzervy

1 lyžica bieleho jogurtu

soľ a čierne korenie podľa chuti

trochu kôpru na ochutenie

Postup:

Kuracie prsia, ktoré sme tepelne upravili nad parou alebo upiekli na troške olivového oleja si nakrájame na tenké pásiky. Do misy si nakrájame uhorku na tenké pásy (môžeme aj nastrúhať na strúhadle. Pridáme paradajku a papriku, ktoré nakrájame na maličké kocky. Zeleninu zmiešame s bielym jogurtom, kukuricou a ochutíme soľou, čiernym korením a troškou kôpru, ktorý môžeme zameniť za zelenú cibuľku, pažítku, čerstvú bazalku alebo petržlenovú vňať. Primiešame kuracie mäso a môžeme podávať.

Šalát s brokolicou

pexels.com

Budeme potrebovať:

500 g brokolice

150 g olív

1 veľká paprika

2 lyžice vínneho octu

20 ml olivového oleja

kúsok syra na postrúhanie

soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup:

Brokolicu si rozdelíme na jednotlivé hlávky a necháme variť v mierne osolenej vode asi 3 minúty od jej zovretia. Po uvarení ju dáme do cedníka a necháme postáť, pokiaľ nevychladne. Zatiaľ si umyjeme papriku a nakrájame na maličké kocky. Olivy zbavíme vody a tiež ich nakrájame na menšie kúsky. V mise si potom zmiešame olivy, papriku a brokolicu, ktorú tiež nakrájame. Pridáme 2 lyžice octu a olivový olej. Okoreníme a osolíme podľa chuti a všetky suroviny dobre premiešame. Necháme postáť aspoň 5 až 10 minút a následne môžeme podávať posypané strúhaným syrom.

zdroj titulnej fotky: pixabay, Jana, maminy-shpargalki.com

Chutil ti tento recept?

komentárov

x