Milovníci zdravých maškŕt pozor! Je tu recept, ktorý učaruje každému vločkomilovi. Ovsené vločky sú jednou z najzdravších a zároveň najlacnejších surovín vôbec. Dá sa z nich pripraviť prakticky takmer všetko, od obaľovania mäsa, cez prílohy, až po koláče. A dnes si ukážeme naozaj chutnú cereálnu tortičku.
200g ovsených vločiek
200g jemného hrudkovitého tvarohu
250ml mlieka
1 vajce
50g hrozienok
50g sušených marhúľ
vlašské oriešky podľa chuti
¼ ČL sódy bikarbóny
1 PL octu
Ovsené vločky zalejte studený mliekom, do zmesi rozdrvte tvaroh a všetko premiešajte tak, aby vznikla homogénna zmes. Potom do nej rozbite vajíčko a začnite všetko spolu šľahať elektrickým šľahačom. Pridajte sódu bikarbónu, ocot. Nakoniec zalejte ovocie horúcou vodou a nechajte zmäknúť asi 20 minút. Potom do zmesi pridajte nadrobno nasekané vlašské orechy a ak ostala nejaká voda, tak ju zlejte. Zmes pridajte k cestu a dobre premiešajte. Tortovú formu si vyložte papierom na pečenie a cesto vylejte do nej. Pečte v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 20 minút. Podávajte vychladené, najlepšie na druhý deň po odstátí. Prajeme dobrú chuť!
zdroj titulnej fotky: youtube.com, sovkusom.ru (M)