Milujete penové zákusky? Nadýchané ako obláčiky, rozpúšťajúce sa v ústach a jemné chuťou aj vzhľadom! Presne také sa hodia na každú slávnostnejšiu príležitosť. Napriek tomu, že vyzerajú akoby mali za sebou kus roboty cukrárskeho majstra, ich príprava je pomerne jednoduchá a zvládne ju každá pekárka.
Na cesto
300g kakaových sušienok
50g mletých vlašských orechov
100g masla
1,5 dl mlieka
2 PL kryštálového cukru
2 PL kakaa
Na penu
300ml smotany na šľahanie
2 PL práškového cukru
1 stužovač
100g horkej čokolády
Sušienky rozdrvte alebo ideálne pomixujte v mixéri na prášok, potom ich zmiešajte s mletými vlašskými orechmi. V miske vo vodnom kúpeli si rozmiešajte a ohrejte mlieko, maslo, cukor a kakao. Keď je zmes tesne pred prevretím, zalejte ňou sušienky s orieškami. Vypracuje cesto a dajte ho na pekáč vyložený papierom na pečenie. Dajte zachladiť do chladničky. Medzitým si vyšľahajte šľahačku so stužovačom a cukrom. Hotovú penu naneste na cesto a dajte opäť zachladiť. Na záver si už len roztopte horkú čokoládu a dostatočne chladnou polejte stuhnutý koláč. Prajeme dobrú chuť!
zdroj titulnej fotky: instagram, (M)