Máte radi sladké pudingovo-čokoládové dezerty? Potom si prídete na svoje aj s týmto receptom. Je jednoduchý na prípravu, takže ho zvládnu aj začínajúce pekárky. Potešíte ním každú návštevu a aj rodinných príslušníkov. Verím, že recept si uchováte a stane sa súčasťou aj vašej osobnej kuchárky.
Budete potrebovať:
- 2 hrnčeky cukru
- 4 vajíčka
- 2,5 hrnčeka hladkej múky
- 1 hrnček mlieka
- 3/4 hrnčeka oleja
- 2 a 1/4 lyžičky kypriaceho prášku
- 1 lyžička vanilkového extraktu
Plnka:
- 2 balíčky vanilkového pudingu
- 700 ml mlieka
Poleva:
- 230 gramov čokolády
- 1 hrnček smotany na šľahanie
Postup:
- Vajíčka vyšľaháme s cukrom a vanilkovým extraktom do peny. Do misky s vajíčkami postupne pridávame po častiach múku. Tú sme si ešte predtým dobre zmiešali s kypriacim práškom.
- Pripravené cesto vylejeme na plech, ktorý sme buď vystlali papierom na pečenie, alebo sme ho vymastili maslom a posypali troškou múky. Cesto pečieme v rúre na 180 stupňoch Celzia kým nechytí zlatistú farbu. Do hotového a upečeného cesta urobíme dierky.
- Medzitým si pripravíme plnku. Uvaríme si vanilkový puding a ak máte radšej sladké môžete pridať aj cukor. Puding necháme trochu vychladnúť a navrstvíme ho na koláč. Celý koláč necháme vychladnúť, ideálne napríklad na balkóne, kde je teraz už ideálna zima.
- Pripravíme si polevu. Zmiešame teplú smotanu na šľahanie s čokoládou. Miešame, až kým nám nevznikne hustá poleva. Polevu nalejeme na vychladnutú vrstvu pudingu a pekne uhladíme. Necháme ešte trochu vytuhnúť a podávame. Dobrú chuť.
zdroj titulnej fotky: instagram, (Lucia M.)