Pozor na predávkovanie čokoládou! Ak hľadáte recept na tú najlepšiu čokoládovú tortu na svete, práve ste ho našli. Navyše, pripravíte ju rýchlo a bez pečenia.
Budeme potrebovať:
- 200 gramov maslových keksov
- 50 gramov roztopeného masla
- 50 gramov kakaa
- 2 PL kakaa
- 50 gramov horkej čokolády
- 400 ml smotany na šľahanie
- 2 PL masla
- 300 gramov horkej čokolády
- kakao na ozdobenie
Postup:
- V mixéri si pomixujeme maslové sušienky, roztopené maslo a kakao. Keď máme konzistentnú hmotu, pridáme 50 gramov horkej čokolády a opäť mixujeme. Do tortovej formy si na spodok vylejeme čokoládovú hmotu a uhladíme ako korpus. Vložíme do chladničky aspoň na 30 minút.
- Medzitým si pripravíme krémovú plnku. Do hrnca si vylejeme smotanu na šľahanie a zahrievame ju. Vysypeme do nej horkú čokoládu a necháme roztopiť. Hmota nám ale nesmie vrieť. Odstavíme a keď nám čokoláda trochu vychladne, nalejeme ju na korpus. Na záver už len dozdobíme kakaom, ktoré preosejeme cez sitko. Necháme v chladničke aspoň 2 hodiny a podávame. Dobrú chuť.
Lucia