Kinder Bueno je maškrta, ktorú si obľúbili azda všetci milovníci sladkostí. Doma si môžete pripraviť zákusok, ktorý síce nebude mať tvar tyčiniek, ale zato chuť bude takmer identická. Je fantastický a dobre vyzerá a rozhodne stojí za to potešiť ním vašich drahých aspoň párkrát do roka!
400g maslových sušienok
300g nutelly
550ml šľahačkovej smotany
250g macarpone
3 PL kryštálového cukru
3 PL masla
2 hrnčeky sušeného mlieka
100g lieskových orieškov
1/3 pohára mlieka
2 ČL vanilkového cukru
1 PL práškového cukru
100g mliečnej čokolády
100g tmavej čokolády
250ml šľahačkovej smotany
50g lieskových orieškov
kakao na posýpku
Všetky lieskovce si vysypte na plech a podľa možností porozdeľujte na polovice. Dajte ich piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov asi na 8-10 minút, potom ich nechajte úplne vychladnúť.
Teraz si pripravte cesto. V hrnci zohrejte 250 ml šľahačky, s 3 PL kryštálového cukru, maslom, sušeným mliekom. Začne vám vznikať niečo ako puding, neľakajte sa toho a len stále miešajte – zmes by sa mala ohrievať asi 10 minút. Potom zmes nechajte vychladnúť pri izbovej teplote. Ostane dosť tuhšia, ale to je správne.
Pekáč alebo formu s rozmermi cca 25×30 cm vyložte papierom na pečenie a na dno dajte vrstvu sušienok, ktoré jemne pokropte mliekom. Na ne natrite nutellu, ktorú ste si predtým samostatne roztopili v mikrovlnke alebo v hrnci. Na nutellu dajte opäť vrstvu sušienok a opäť ich pokropte mliekom.
Pomeľte si 100g lieskovcov. Do inej misky si dajte mascarpone a prešľahajte ho na strednej rýchlosti, k nemu po častiach pridávajte mliečnu zmes a zakaždým prešľahajte. Nakoniec pridajte aj pomleté lieskovce. Zvyšnú smotanu – teda 300ml vyšľahajte s práškovým a vanilkovým cukrom, pridajte do zmesi krému a ešte raz prešľahajte na strednej rýchlosti. Krém naneste na sušienky a zarovnajte. Na ne položte ďalšiu vrstvu sušienok, tie už ale nenamáčajte.
Vo vodnom kúpeli roztopte mliečnu aj tmavú čokoládu a nechajte vychladnúť. Vyšľahajte si zvyšnú smotanu 250ml a pridajte k nej zvyšných 50g rozdrvených lieskovcov, do toho vlejte roztopené čokolády. Krém dajte opäť na sušienky a zarovnajte. Posypte trochou kakaa a dajte do chladničky najlepšie na noc. Aby sa vám zákusok dobre krájal, dajte ho pred podávaním na 40 minút do izbovej teploty. Prajeme dobrú chuť!
zdroj titulnej fotky: youtube, malacukierenka.pl (M)