Predstavte si lahodnú chuť popraskanej jemnej čokolády, šľahačkovej peny a nadýchaného cestíčka. Presne to vás čaká, ak si vyskúšate pripraviť tento lahodný čokoládový zákusok a nebudete sa báť riskovať s dezertom hodným cukrára!
Na cesto
6 vajec
3 PL práškového cukru
6 PL oleja
6 PL mlieka
8 PL polohrubej múky
100g hrozienok
½ ČL prášku do pečiva
Na plnku
300g mascarpone
100ml šľahačkovej smotany
100g masla
3 PL práškového cukru
trochu citrónovej kôry
Na praskajúcu polevu
100g mliečnej čokolády
3 PL mlieka
Vajíčka vyšľahajte s cukrom, pridajte olej, mlieko a nakoniec múku a hrozienka. Pekáč alebo tortovú formu vymažte maslom a vysypte múkou a cesto doň vylejte. Pečte pri teplote 180-200 stupňov asi 30 minút.
Medzitým si pripravte plnku. Mascarpone vyšľahajte s cukrom a smotanou, pridajte zmúknuté maslo a nastrúhanú citrónovú kôru (ak nemáte radi, môžete vynechať). Pre vôňu môžete pridať aj pár kvapiek mandľovej alebo vanilkovej esencie. Vymiešajte krém a potom ho natrite na cesto, ktoré nechajte celkom vychladnúť.
Na záver si pripravte polevu. Vo vodnom kúpeli roztopte čokoládu s mliekom a po lyžiciach ju nalievajte na smotanový krém. Nechajte zachladiť aspoň 4 hodiny a potom krájajte. Prajeme dobrú chuť!
zdroj: titulnej fotky: youtube, polkiweb.pl (M)