Rýchle koláče, ktoré pripravíte medzi vysatím predsiene a umytím riadu, sú tie najjednoduchšie a aj najlepšie chutia. V tomto smere sú najvďačnejšie jablkové, pretože s nimi nie je veľa roboty. Šup šup spravíte cesto, naukladáte jablká a o polhodinu už veselo chrumkáte.
3 šálky polohrubej múky
150 g masla
1 šálku cukru
200 g bieleho jogurtu
1 vajce
3 jablká
1 ČL sódy bikarbóny
štipka soli
1-2 ČL octu
Vo väčšej miske si zmiešajte cukor, vajíčko, jogurt, zmäknuté maslo a soľ, pridajte sódu bikarbónu, ocot a dobre premiešajte. Potom postupne prisýpajte múku a vymieste husté pevné cesto. Cesto dajte na plech vytretý maslom a prstami ho roztlačte a vyhlaďte. Jabĺčka si umyte, dobre osušte a narežte na mesiačiky a porozkladajte po ceste. Môžete ich bohato posypať kryštálovým cukrom a štipkou škorice, ak máte radi. Dajte piecť do rúry vyhriatej na 200 stupňov na 20-25 minút. Prajeme dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru