Máte radi bábovku? Myslím si, že sa jedná o preslávený a veľmi obľúbený dezert, ktorý mávame na stole pomerne často. Dvojfarebná bábovka je niekedy poriadna výzva. Vždy tak trochu tŕpnem, či sa biela a čokoládová časť nezmiešajú. V tomto recepte sa vám to nestane!
Kakaová časť:
3/4 hrnčeka polohrubej múky
1/4 hrnčeka kakaa
1/2 hrnčeka cukru
1 práškový cukor
štipka soli
5 PL oleja
2 veľké vajíčka
1/2 hrnčeka kyslej smotany alebo bieleho jogurtu
Svetlá časť:
1 plechovka sladkého kondenzovaného mlieka
11/2 hrnčeka mlieka
6 vajíčok
1 lyžička vanilkového cukru alebo extraktu.
Najskôr si pripravíme kakaovú časť. V miske si zmiešame múku, kakao, cukor, prášok do pečiva a soľ. Všetky suché ingrediencie dobre premiešame. Následne pridáme smotanu, olej a vajíčka a krátko, no dobre premiešame. Dno plechu si vymastíme a môžeme tam naliať cesto.
Následne si v miske pripravíme svetlú časť. Kondenzované mlieko zmiešame s mliekom a vajíčkami. Dobre vymiešame do hustého cesta a opatrne nalejeme na kakaovú hmotu. Celú formu môžeme dať na plech, do ktorého vlejeme asi liter teplej vody. Dáme do rúry a pečieme asi 45 minút na cca 180 stupňoch Celzia. Ešte predtým, ako bábovku vyklopíme, necháme ju v chladničke stuhnúť asi 4 hodiny. Dobrú chuť.
(Lucia M.), przyslijprzepis.pl