Smotanovo-želatínové rezy

Loading...
(4.1 / 5)

Smotanovo-želatínové rezy milujú hlavne deti, pretože im pripomína gumové cukríky. V skutočnosti je tento dezert ale oveľa zdravší. Obsahuje totiž samé zdravé veci a o konzervantoch nemôže byť ani reč. Navyše, želatína je vynikajúca na kĺby a chrupavky. Pripravte im farebnú maškrtu, po ktorej sa doma len tak zapráši.

Budete potrebovať:

6 vajec

5 šálok kyslej smotany

3 balíčky vanilkového cukru

80 g želatíny

2 dl malinového sirupu

2 PL kakaa

7 ml vody

8 PL práškového cukru

Postup prípravy:

Vanilková vrstva – pri príprave prvej vrstvy zákusku si rozdeľte do misky 3 žĺtky, pridajte 1 balíček vanilkového cukru a 2 lyžice práškového cukru. 3 bielky vyšľahajte a primiešajte k cestu. Medzitým si 1,5 dl vody rozpustite cca 20 g želatíny, čo je zvyčajne obsah jedného balíčka. Počkajte, kým želatína trochu vychladne a primiešajte ju k zmesi. Vylejte ju do formy a dajte ju zachladiť.

Kakaová vrstva – táto vrstva sa robí presne takým istým spôsobom ako vanilková, ibaže do cesta prisypte 2 lyžice kakaa. Nezabudnite počkať, kým sa zmes vychladí, aby ste ju mohli vyliať do formy na vanilkovú zmes.

Smotanová vrstva – zmiešajte si kyslú smotanu, 2 lyžice práškového cukru a vanilkový cukor. Uvarte si opäť želatínu a pridajte ju k smotane. Zmes dobre ochlaďte a vylejte do formy na kakaovú zmes.

Malinová vrstva – táto vrstva už nemusí byť hrubá, preto stačí ak 2 dl malinového sirupu zmiešajte s balíčkom želatíny a uvaríte. Ak sa vám zdá, že táto zmes bude príliš sladká, pokojne pridajte k sirupu vodu. Vrstva bude trochu hrubšia. Pri tejto vrstve musíte počkať až do úplného vychladenia, pretože ak nalejete teplú želatínu na smotanu, začne sa vám prepadať a estetický výsledok zákusku bude zničený. Vlažnú želatínu teda vylejte na smotanovú vrstvu a teraz zákusok nechajte pokojne chladiť aspoň 3-4 hodiny. Prajeme dobrú chuť

zdroj: babskeveci.sk (Monika), nosalty.hu

Chutil ti tento recept?

komentárov

x