Asi hovorím za viacerých, keď poviem, že nie je nič lepšie ako čokoládová torta. Je to môj víťaz medzi tortami a pochutia si na nej všetci milovníci čokolády. Tento recept je ideálny pre všetkých, čo sa neradi trápia s pečením. Nebudete potrebovať žiadnu múku, vajíčko, a ani cesto.
Skvelé je, že nemôžete urobiť žiadnu chybu pri príprave a jediné čo by ste mali urobiť, je venovať pozornosť kvalite samotných výrobkov. Smotana by mala obsahovať čo najviac podielu tuku a horká čokoláda by mala byť čo najkvalitnejšia, preto radšej nesiahajte po tej, ktorá je určená na varenie. Tortu pripravíte bez pečenia, a teda ušetríte kopu času pri príprave.
Na základ
250 gramov maslových sušienok
200 gramov kvalitnej horkej čokolády
1/2 prevareného kondenzovaného mlieka
1/2 smotany
Na penu, plnku
500 ml smotany
1 balenie vanilkového pudingu
2 lyžice prevareného kondenzovaného mlieka
Na polevu
150 gramov kvalitnej horkej čokolády
150 ml smotany
50 gramov masla
V hrnci si zmiešajte kondenzované mlieko a smotanu a pridajte čokoládu. Miešajte až kým sa čokoláda dokonale neroztopí a nevznikne vám konzistentná hmota. Keď začne zmes vrieť, odstavte ju z plameňa a nalámte do zmesi maslové sušienky. Pripravte si kruhovú tortovú formu a na spodok pridajte sušienky zmiešané s čokoládovou hmotou. Pomocou lyžice urovnajte povrch a celé to dobre pozatláčajte.
Aby ste vytvorili penu, resp. krém, zmiešajte v hrnci smotanu s pudingom a postupujte ako pri príprave klasického pudingu. Kondenzované mlieko pridajte až na záver. Pudingovú hmotu pridajte na vrstvu sušienok s čokoládou a taktiež uhlaďte. Formu vložte na hodinu do mrazničky.
Zatiaľ si môžete pripraviť polevu. Čokoládu, maslo a smotanu zmiešajte v hrnci na miernom plameni a celú hmotu nechajte vychladnúť na izbovú teplotu. Po hodine vyberte formu z mrazničky a na vrch nalejte čokoládovú polevu.
Tortu umiestnite do chladničky, kde ju nechajte odstáť ďalšiu hodinu, prípadne aj dlhšie. Dobrú chuť.
Táto torta je šťavnatá, plná čokolády a je aj poriadne kalorická. Čo na tom, vy si to predsa môžete dovoliť. Tento recept roztopí aj vaše srdce, a preto neváhajte a podeľte sa oň aj so svojimi priateľkami.
zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), takprosto.cc