Aj vy milujete tie jemné koláčiky z cukrární, kde sa kombinuje kyslastá a ostrá aróma višní spolu s jemným sladkým tvarohom? Je úžasné o nich už len hovoriť, nieto ešte zadržať slinky, ktoré sa zbiehajú. Aby sme nemuseli len snívať, prinášame vám recept, vďaka ktorému si budete na tvarohovo-višňovej tortičke pochutnávať už aj doma.
Na cesto
300 g hladkej múky
150 g masla
150 g kryštálového cukru
35 g kakaa
1 vajíčko
1 čajová lyžička prášku do pečiva
Na plnku
700 g konzervovaných višní (alebo čerešní)
100 g práškového cukru
2 balíčky vanilkového cukru
3 vajíčka
1 polievková lyžica citrónovej šťavy
1 balíček vanilkového pudingu
500 g jemného tvarohu
štipka soli
Maslo izbovej teploty vymiešame s vajcom a cukrom, až kým nevznikne krémová zmes. Potom pridáme kakaový prášok a múku a rukou vypracujeme tuhé cesto. Tortovú formu s priemerom cca 26 cm si vymastíme trochou masla a cesto prstami vyformujeme po jej dne aj po okrajoch. Na okraji nám stačí cesto potiahnuť do výšky cca 4 cm.
Plnku si vymiešame jednoducho. Zmiešame cukor, vanilkový cukor, vajíčka a citrónovú šťavu. Pridáme puding a tvaroh a ručným mixérom dôkladne vypracujeme krémovú zmes. Nakoniec do zmesi primiešame višne, alebo čerešne. Plnku potom nalejeme do formy vyloženej cestom.
Dáme piecť do rúry predhriatej na 180 stupňov na 50-60 minút. Prajeme dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (Monika), nosalty.hu