Ak ste si pod pojmom „kuracia roláda“ predstavili niečo ako koláč s kuracím mäsom, alebo nebodaj niečo huspeninového charakteru, vyvedieme vás z omylu. Tento recept je delikatesou, aká sa podáva v lepších reštauráciách a nijako sa neponáša na vyššie spomenuté produkty. Pripravte si ju ako hlavné jedlo a k nej dobrú smotanovú omáčku s opekanými zemiačikmi. Slávnostné jedlo bude na stole!
1kg kuracích pŕs
30g želatíny
3 strúčiky cesnaku
soľ a korenie podľa chuti
1 KL mletej papriky
petržlenová vňať podľa chuti
pažítka podľa chuti
Kuracie prsia si umyte a očistite a nakrájajte na malé kocky. V hlbokej miske ich zmiešajte so soľou, korením, červenou paprikou. Pridajte pretlačený cesnak a želatínu, potom nadrobno nasekané bylinky. Všetko spolu premiešajte a mäso dajte do formy na srnčí chrbát, chlieb alebo ho jednoducho vyformujte do tvaru valca, či rolky. Okraje zaistite pomocou špajdlí. Pečte pri teplote 180 stupňov asi 50 minút, potom nechajte vychladnúť a dajte do chladničky na 3 hodiny. Fantastické jedlo bude na stole, stačí k nemu pripraviť dokonalú prílohu a sviatočný stôl sa bude prehýbať pod dobrotami vytvorenými vašimi šikovnými rúčkami. Prajeme dobrú chuť!
zdroj titulnej fotky: youtube, (M)