Jahôdkové zákusky sa tešia mimoriadnej obľube! A hlavne tie nepečené. Tento recept je mimoriadne jednoduchý a verím, že si ho zamilujete najmä počas horúcich letných dní. Doprajte si svieže jahodové potešenie.
maslové keksy (napr. bebe)
jahody, najlepšie čerstvé
100 gramov bielej čokolády
200 gramov kyslej smotany
250 ml smotany na šľahanie
15 gramov želatíny
100 ml vody
cukor podľa chuti
Na plech si poukladáme keksíky a na tie navrstvíme jahody. Ak ste použili jahody zavárané, keksíky môžete pokojne trochu poliať sladkou šťavou. Medzitým si pripravíme čokoládovú plnku. Želatínu si pripravíme klasicky podľa návodu spolu s vodou. Smotanu vyšľaháme do tuha. Čokoládu si rozpustíme v mikrovlnke a teplú želatínu zašľaháme ešte do teplej čokolády. Nič z toho sa nesmie variť, musí to byť len zohriate. K čokoláde primiešame aj kyslú smotanu, cukor a na záver zmiešame so šľahačkou.
Takúto plnku navrstvíme na keksíky a jahody, pokojne urobte aj viac vrstiev, kreativite sa medze nekladú. Na vrch ešte ozdobíme, ja napríklad aj postrúham horkú čokoládu na strúhadle alebo dozdobím jahôdkami alebo šľahačkou. Vložíme do chladničky a necháme na noc stuhnúť. Dobrú chuť.
zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), sunnyday.gr
Namiesto kyslej smotany môžete použiť aj biely gazdovský jogurt.
Ak chcete ozdobovať šľahačkou, najlepšie je tak urobiť až keď nakrájate jednotlivé kocky. Bude to oveľa jednoduchšie.