Chystali ste sa tento víkend na grilovačku, ale počasie vám nedopraje? Urobte si grilovačku doma v byte. S týmto receptom si môžete vychutnať atmosféru a chute grilovania i vo vašej kuchyni.
1 kg bravčového (najlepšie karé)
3 cibule
4 paradajky
Soľ a čierne korenie podľa chuti
Mäso nakrájajte na kocky veľkosti 4-5 cm. Následne kocky osoľte a okoreňte.
Cibuľu nakrájajte na 4 časti, ktoré rozoberte a pridajte k mäsu.
Paradajky očistite od kože a nastrúhajte na strednom strúhadle. Tento krok môžete nahradiť aj paradajkami v konzerve vo vlastnej šťave. Zmes následne pridajte k mäsu aj so šťavou.
Mäso marinujte najmenej 30 minút, najlepšie je ponechať na celú noc.
Kúsky mäsa napichnite na špajdle a striedajte ich aj s cibuľou.
Špízy naložte v rade do puzdra na pečenie, aby sa rovnomerne piekli. Pečte v predhriatej rúre na 200°C po dobu 40 minút. Dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (Bianka), sovkusom.ru