Poleva na zákusky, ktorá sa nevysušuje a nepraská, počas krájania sa nelepí na nôž a pritom je krásne pružná a lesklá? Nemožné!
Omyl, všetko je možné a táto poleva je toho dôkazom. Pripravuje sa zo želatíny, ktorá jej dodáva všetky hore vymenované vlastnosti. Navyše je veľmi chutná a ozdobí každý mini koláčik, cupcake, muffin, ale aj slávnostnú tortu, či popoludňajší zákusok.
200g cukru
100ml vody
6g želatíny
citrónovú šťavu podľa chuti
Želatínu zmiešajte s 2 PL vody a nechajte napučať v miske asi na 15-20 minút.
Medzitým si v zvyšnej vode rozpustite cukor a varte na miernom ohni, kým kvapalina nezačne byť hustá a viskózna.
Sirup mierne ochlaďte a vylejte doň želatínu. Potom šľahajte aspo4-5 minút, resp. pokým nebude mať zmes celkom bielu farbu. Vtedy pridajte ešte citrónovú šťavu a prešľahajte, aby sa spojila so zmesou.
Po 10 minútach odstátia môžete glazúrou poťahovať chladené koláče. Ak chcete glazúru zdobiť farebnými ozdôbkami, urobte tak ihneď, aby sa dobre prilepili a neopadávali.
Sladká poleva je hotová!
zdroj: babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru