Táto chutná, zdravá a nie príliš kalorická čokoládová pena je vynikajúcou náhradou klasických mliečnych dezertov. Okrem iného, príprava je veľmi jednoduchá a zvládne ju každý.
1 konzervu cíceru (prípadne vopred uvarený vo vode)
170 gramov kvalitnej horkej čokolády
1 lyžica agávového sirupu
1 lyžica mandľového mlieka
250 gramov kokosovej smotany
2 lyžice cukru
Vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnke si rozpustíme čokoládu a počas miešania pridáme agávový sirup a mandľové mlieka. Z konzervy s cícerom vylejeme prebytočnú vodu a v mixéri ho rozmixujeme na úplne hladkú kašu. Výslednú hmotu pridáme k čokoláde a dobre premiešame.
Penu dáme do sklenených pohárikov a vložíme ju do chladničky aspoň na 1 hodinu. Pred samotným podávaním si vyšľaháme kokosovú smotanu s cukrom a ozdobíme na vrch. Zdravý dezertík je na svete. Dobrú chuť.
zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), kitchenmag.ru