Máte radi všetko sladké a hlavne nepečené? Potom je tento recept pre vás ako stvorený. Príprava vám nezaberie viac ako 30 minút a potrebovať nebudete žiadnu múku ani biely cukor, teda sú vhodné aj keď si strážite líniu. Skvelé na desiatu alebo ako doplnok energie k poobednej káve.
220 gramov masla
1/2 hrnčeka hnedého cukru
3 hrnčeky ovsených vločiek
trošku škorice
štipku soli
kúsok čokolády nakrájanej na malé kúsky
170 gramov arašidového masla
Pripravíme si formu, ideálne plech o rozmeroch 20×20 centimetrov a vystelieme ho papierom na pečenie. V miske si následne zmiešame maslo s cukrom. Misku môžeme dať na chvíľku do mikrovlnky, aby sa nám maslo rozpustilo a hmotu dobre premiešame.
Pridáme ovsené vločky, štipku škorice a aj štipku soli. Celú hmotu dobre premiešame a dáme zohriať do hrnca, pričom to celé varíme cca 5 až 10 minút. Odstavíme a necháme trochu vychladnúť.
Medzitým si v miske rozpustíme arašidové maslo (opäť v mikrovlnke) a pridáme k nemu kúsky čokolády. Dobre premiešame.
Pripravené a vychladnuté cesto nalejeme na plech, polovicu si odložíme. Na vrch navrstvíme arašidové maslo a zalejeme ho druhou polovicou cesta. Vložíme do chladničky a necháme stuhnúť aspoň 5 hodín. Nakrájame a podávame, dobrú chuť!
(Lucia M.), tiphero.com